A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Csiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokban


A Csimota Kiadó gondozásában, Szinetár Dóra és Dr Futó Judit klinikai szakpszichológus ajánló soraival, valamint az IBBY-díjas Takács Mari illusztrációival kapható helyszíneinken tornáztató dalos-mondókás könyvünk.

Az Orszáczky Ildikó által megalkotott, 2005 óta országos népszerűségnek örvendő Csiri-biri tornán elhangzó dalok, mondókák gyűjteményébe pillanthatnak be a kedves olvasók.

Az első részben olyan nagymozgásokkal kísért gyakorlatok szerepelnek, amik segítik a gyermek „testtudatának” kialakulását, fejlesztik az egyensúlyozó (vesztibuláris) rendszer működését, valamint a két „testfél” mozgásának összerendezését (Átmozgatók, Utánzók).

A középső szakaszban szabad mozgások - Nyújtóztató, Futkosó, Hintáztató -, valamint mozgásfejlesztő eszközök segítségével elvégezhető mozgásformák szerepelnek - Ültető, Ernyőztető, Hintáztató.

Az utolsó – Elcsituló - részben a finom motorikus mozgások utánzása a szem-kéz koordináció kialakulását fejleszti, ami a későbbiekben az írás képességének elsajátításáért felelős.

A könyv összeállításakor természetesen gondoltunk azokra is, akik nem jártak foglalkozásainkon. A mosolyt fakasztó, vidám hangulatú dalok és mondókák mellett található magyarázó rajzok segítenek, hogy gyakorlataink otthon is könnyedén elvégezhetőek legyenek. Némi improvizációval és egy kis fantáziával pedig újabb mozgásokat és játékokat is kitalálhatnak.

Csiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokbanCsiri-Biri torna-tár c. könyvünk kapható helyszíneinken és a könyvesboltokban
 
 
A Csiri-biri torna vidéki foglalkozásaihoz való csatlakozás előtt érdemes egyeztetni a helyi foglalkozásvezetővel. Az elérhetőségeket a Kapcsolat menüpontban találjátok.