A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Könyv - Csiri-biri torna-tár

megvásárolható helyszíneinken és megrendelhető itt a weboldalunkon


 

Csiri-biri torna-tár könyveink megvásárolhatóak helyszíneinken és megrendelhetőek weboldalunkon!

(Köszönjük szépen, hogy minket támogatsz azzal, hogy közvetlenül tőlünk rendelsz vagy vásárolsz!)

A Csiri-biri torna-tár könyvek a foglalkozásainkon elhangzó dalok, mondókák gyűjteménye.

2010. decemberében jelent meg a Csiri-biri torna-tár című tornáztató, mondókás könyvünk az IBBY-díjas Takács Mari vidám, kedves illusztrációival, a Csimota Kiadó gondozásában, Dr. Futó Judit klinikai szakpszichológus és Szinetár Dóra ajánló soraival.

Bizonyára Önök is hallották már a dyskalkulia, dyslexia, dysgraphia kifejezéseket. A számok felcserélése, a betűtévesztés, az olvasási nehézség, a figyelem-, a tanulás- és a viselkedészavar sokszor a mozgásfejlődés során kimaradó mozgásformák hiányára vezethető vissza.

A 2005 óta nagy sikerrel működő Csiri-biri torna tematikájának összeállításakor az volt a célom, hogy a gyermekek különböző –nem szokványos- mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedjenek meg foglalkozásaink során. 

Az ebben a könyvben szereplő dalokkal, mondókákkal tarkított foglalkozások minden egyes mozzanata fejlesztően hat a gyermek személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, koncentrációs képességére, valamint nagymértékben hozzájárul a tanuláshoz elengedhetetlen részképességek (írás, olvasás, számolás) normális ütemű fejlődéséhez.

A könyvek első részében olyan nagymozgásokkal kísért gyakorlatok szerepelnek, amik segítik a gyermek „testtudatának” kialakulását, fejlesztik az egyensúlyozó (vesztibuláris) rendszer működését, valamint a két „testfél” mozgásának összerendezését (Átmozgatók, Utánzók).

A középső szakaszban szabad mozgások - Nyújtóztató, Futkosó, Hintáztató -, valamint mozgásfejlesztő eszközök segítségével elvégezhető mozgásformák szerepelnek - Ültető, Ernyőztető, Hintáztató szakasz.

 

Az utolsó – Elcsituló - részben a finom motorikus mozgások utánzása a szem-kéz koordináció kialakulását fejleszti, ami a későbbiekben az írás képességének elsajátításáért felelős.

A könyvek összeállításakor természetesen gondoltunk azokra is, akik még nem jártak babatorna foglalkozásainkon. A mosolyt fakasztó, vidám hangulatú dalok és mondókák mellett található magyarázó rajzok segítenek, hogy gyakorlataink otthon is könnyedén elvégezhetőek legyenek. Némi improvizációval és egy kis fantáziával pedig újabb mozgásokat és játékokat is kitalálhatnak.

Vidám hangulatú rajzokkal illusztrált könyveink hasznosak lehetnek óvónőknek, fejlesztő- és gyógypedagógusoknak, konduktoroknak, a foglalkozásainkon résztvevő szülőknek, valamint kedves emlék a babatornánkon megforduló gyermekek számára is.

A mozgáson és játékon túl pedig reméljük, egy kedves és szép mondókás könyvet tarthat kezében minden olvasó.

Élvezzük együtt a mozgás és játék örömét!

Könyveink megvásárolhatóak helyszíneinken a foglalkozásvezetőknél, valamint rendelhetőek weboldalunkon!

Orszáczky Ildikó

 
Vélemények a könyvről

 •  

  Nincs olyan este, ami a Csiris könyv olvasása nélkül telne el. Elalvás helyett Rozi inkább kiugrik az ágyból és lelkesen mutatja a mondókákhoz tartozó mozgásokat.

  Sz.B. Viki és Lia

   
 •  

  Kislanyom nagyon megszerette az órákat. Ezek után megvettem a Csiri 1. majd 2. könyvét is. Azóta MINDEN nap csiri óra van nálunk. Végig játszuk a kistornászokat és a többi slágert. Vigyázat, a könyv olyan mint a drog!

  Sz.B. Viki és Lia

   
 •  

  A lányaim (2 és 4 évesek) imádják, beleszerettek első 'olvasásra': a remek illusztrációk segítségével könnyen felismerik a csirin hallott énekeket, és maguk énekelhetik végig a könyvet. A nagy tart csirit a kicsinek a könyv alapján! Szupercukik!

  C.Ági Budapest

   
 •  

  a kiadó rátalált egy –fontos és minden fórumon hirdetendő- témára, és a téma egy nagyon profi, felkészült, átgondolt és elhivatott programjára és oktatójára.

  Könyvmutatványosok

   
 
(Átmenetileg nem rendelhető)

Csiri-biri torna-tár

Köszönjük szépen, hogy minket támogatsz azzal, hogy közvetlenül tőlünk rendelsz vagy vásárolsz!

Melyik könyvet választod?

 

Egy könyv ára: 1890 Ft, a két könyv összesen: 3600 Ft.