A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Egy könyv születése... (alkotók - Orszáczky Ildikó)


Kedves Barátaink, a következő napokban egy könyv születésnek műhelytitkaiba nyerhettek betekintést: megismerkedhettek a könyv alkotóival, mindenki elmeséli, hogyan emlékszik vissza a kezdetekre, betekintést nyerhettek abba, hogyan alakul ki egy könyv szövege, hogyan születnek az illusztrációk, mi a feladata egy szerkesztőnek, milyen nehézségekkel kell szembenézni stb. stb. stb.

Akkor kezdjük is!

Az első részben megismerhetjük a könyv ötletgazdáját, megtudhatjuk mi is az a Csiri-biri torna, és az is kiderül, hogy a tavasz, egy tündér és a betűtészta együttesen mire is képes valójában!

Az ötletgazda: Orszáczky Ildikó

Több éves tanári pályája során diákok százainak általános- és közép iskolákban tanított idegen nyelvet. A mozgásfejlesztés izgalmas területére pedagógus továbbképzések keretein belül került, ahol betekintést nyert számos mozgásfejlesztő módszerbe, fejlesztő terápiába (TSMT, GMP, HRG, Ayres, Sindelar). Mozgásfejlesztéssel kapcsolatos tanulmányai kiterjedtek a részfunkciózavaros, viselkedészavaros, hiperaktív és más speciális fejlődésmenetű gyermekek fejlesztésére.

Mi is ez a Csiri-biri torna? Kérlek, pár mondatban mutasd be nekünk!

A Csiri-biri mozgásfejlesztő torna egy olyan 40 perces dalolós, mondókázós, örömteli foglalkozás, ahol gyerekek a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhetnek meg, illetve lehetőséget és terepet biztosít a szülők számára ahhoz, hogy gyermeküket különféle, nem szokványos mozgáshelyzetekben láthassák.

Mióta foglalkoztok ezzel a tornával és hol lehet benneteket megtalálni?

Öt éve tartunk Csiri-biri tornát, számos helyszínen, felsorolni is nehéz lenne, az érdeklődőknek azt javaslom, hogy menjenek fel a honlapunkra (http://www.csiri-biri.hu) ott mindig a legfrissebb információkat találhatják az elérhetőségeinkkel kapcsolatban.

Hogyan és mikor született meg benned az ötlet, hogy egy könyvet kéne készíteni a foglalkozásokhoz?

Ezalatt a pár év alatt nagyon sok anyuka kérte, hogy a foglalkozáson elhangzó dalokat, mondókákat e-mailen küldjem el nekik, ezt minden esetben meg is tettem. Évek óta ért bennem a gondolat, hogy ha már a szülők igénylik a Csiri-birin elhangzó dalok, mondókák szövegeit, miért ne adnánk nekik oda egy szép könyv formájában, amit esténként a gyermekükkel összebújva is tudnak forgatni. Idén tavasszal tudtam érdemben elkezdeni foglalkozni a könyv megvalósulásának gondolatával. A budakeszin lévő Betűtészta könyvesboltban került kezembe A sötétben látó tündér című könyv, amit miután kezembe vettem és véletlenszerűen kinyitottam, felkiáltottam: igen! Ez az! Ő kell nekem! Az ő színei, a képei hangulata, nem volt más alternatíva, csak Takács Mari! Bármi áron! Délután már küldtem is az e-mailt Marinak, aki örömmel vállalta a feladatot. Egyből ajánlotta a Csimota Kiadót, akik szintén láttak fantáziát a könyv megjelentetésében.

A következő részben megismerhetitek Takács Marit, az illusztrátort, aki elmeséli mi tetszett meg neki legjobban ebben a felkérésben.

 
 
A Csiri-biri torna vidéki foglalkozásaihoz való csatlakozás előtt érdemes egyeztetni a helyi foglalkozásvezetővel. Az elérhetőségeket a Kapcsolat menüpontban találjátok.