A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Egy könyv születése... (terjesztés)


Ebben a részben Csányi Dórától tudhatjuk meg, hogyan jut el az olvasókhoz a kész könyv. Elkészült a könyv, a nyomda leszállítja a kiadóba az elkészült példányokat, utána hátra lehet dőlni végre?

Hát, valóban, ilyenkor szívesen hátradőlne az ember, mert örül, hogy végre kezében tarthatja a könyvet amin hónapokig dolgozott. De ilyenkor egy újabb etap kezdődik. A könyvről készült ismertetőt egyrészt a vevőinknek, a viszonteladóknak, másrészt az újságíróknak és a különböző „társoldalaknak” küldjük szét. Természetesen ez nem automatikus, igyekszünk odafigyelni, hogy kinek mit ajánlunk.

Belső címoldal

Hogyan jut el az újságírókhoz?

Úgynevezett sajtóanyag készül, ami nem csak a könyv ismertetőjét tartalmazza, de a szerzőkről, illusztrátorokról és a kiadóról is információkat ad. Amennyiben az újságok érdeklődést mutatnak, úgy recenziós példányokat küldünk nekik, hogy maguk is megismerhessék a kiadványt.

Hogyan jut el a könyvtárakba egy könyv, mi az hogy köteles példány?

A köteles példányt az Országos Széchenyi Könyvtárba kell eljuttatni, minden Magyarországon megjelenő könyv után, ezt általában közvetlenül a nyomda küldi, kivéve, ha a könyv nem Magyarországon készült. Ebben az esetben a kiadó küldi el nekik, hat példány kerül így el hozzájuk. A könyvtárakba a Könyvtárellátón keresztül kerülnek a könyvek. A Könyvtárellátó közvetlen kapcsolatban áll a könyvtárakkal, ismertetőt küld a megjelent kiadványokról, majd begyűjti a befutó megrendeléseket. De természetesen előfordul olyan is, amikor a könyvtár közvetlenül a kiadótól rendel.

Tartalom

Mi az az ISBN szám, miért van rá szükség?

Az ISBN szám a könyv azonosító száma és az Országos Széchenyi Könyvtár adja ki. Ez lényegében olyan, mint az autóknál a rendszám, ez alapján pontosan be lehet azonosítani egy könyvet. Az ISBN szám 5 számcsoportból, összesen 13 számjegyből áll, a Csiri-biri torna-tár esetében ez 978-963-9768-36-9. Az első az előtag, (978), a második a nyilvántartási csoport azonosítója, Magyarország esetében (963), a harmadik a kérelmezőelem, a kiadó azonosítója (9768), a negyedik a kiadvány sorszáma az azonosítón belül (36), az utolsó egy ellenőrző szám (9).

Kolofonoldal

A Csimota Könyveit miért nem lehet minden könyvesboltban megvenni?

Azt mindig az adott könyvesbolton múlik, hogy milyen könyvekből rendel és milyen mennyiségben. A boltvezetők döntik el, hogy kínálatukba mennyire illeszkedik az adott termék, mennyire gondolják eladhatónak, mennyire szeretik, de természetesen a szubjektív szempontok mellett az is fontos, hogy a kiadvány milyen értéket képvisel és ez mennyire fontos az adott kereskedőnek. Sajnos valóban sok olyan könyv van, amiket Budapesten kívül szinte lehetetlen megtalálni a nagy hálózatok polcain. Szerencsére ma már vannak olyan alternatív terjesztési módok, melyek lehetővé teszik, hogy a nagy hálózatok kínálatából hiányzó, vagy nehezen megkapható könyvek is figyelmet kapjanak. Ilyen csatorna a www.rainbowkatalogus.hu is, mely kifejezetten az igényességre helyezi a hangsúlyt kínálatának összeállításakor. Hol és hogyan lehet majd hozzájutni a Csiri-biri torna-tárhoz? A Csiri-biri torna-tár jelenleg minden nagyobb hálózatban és gyerekkönyves boltban kapható, ahogy a kiadónál is közvetlenül.

CSIRI-BIRI TORNA-TÁR

Mondókák, dalok, versek, az országos népszerűségnek örvendő Csiri-biri torna anyagából, azoknak is, akik ismerik és azoknak is, akik most szeretnék kipróbálni.

180 x 170 mm, 50 oldal, cérnafűzött, keménytábla

ISBN: 978-963-9768-36-9

Megjelent: 2010 tél

Fogyasztói ár: 1690 Ft

Megrendelem

A következő részben sorsolunk!

 
 
A Csiri-biri torna vidéki foglalkozásaihoz való csatlakozás előtt érdemes egyeztetni a helyi foglalkozásvezetővel. Az elérhetőségeket a Kapcsolat menüpontban találjátok.