A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Ejtőernyőzés gyerkőcökkel


Hova vigyük a négy fal között az idegeinket nyúzó csemetéket, ha a zord időjárás lehetetlenné teszi a kültéri programokat? A Poronty felkeresett néhány helyet, ahol mozgásos foglalkozást szerveznek babáknak. Elsőként a Csiri-biri tornán vettünk részt Pötyivel, melyet 1-3 év közötti gyermekeknek ajánlanak.

Ejtőernyőzés gyerkőcökkel

A barátságos, padlószőnyeggel borított teremben nemcsak a gyerekek, anyukáik is remekül szórakoztak a 40 perc alatt. A foglalkozáson fontos szerepet kapnak a nagymozgások, melyek a kicsik koordinációs és kondicionális képességeit fejlesztik – olvashatjuk a Csiri-biri honlapján. Pötyinek rendkívül tetszett, mikor a terem egyik végéből a másikba futhatott a többi csemetével, anya karjaiba.

A különböző mozgások utánzását énekekkel, mondókákkal segítik. Mókás volt, ahogy anyukák szaladgáltak körbe-körbe a teremben, csemetéikkel a hátukon, miközben népdalokat énekeltek.

A nótázás után a gyerekek különböző mozgásfejlesztő eszközöket próbálhattak ki: az egyensúlyozó tölcsért, a trambulint, a billenő rácshintát, a libikókát és a csőben mászást, melynek érdekessége, mint megtudtuk, hogy a születési traumákat oldja.

„Az órák elmaradhatatlan kelléke a hatalmas, színes ejtőernyő is, amiben a csemeték szülők segítségével a hintáznak, gurulnak, labdákat dobálnak. A közös játék a gyermekek szociális kapcsolatteremtő készségét fejleszti.” – mondta Orszáczky Ildikó, a Csiri-Biri vezetője.

A foglalkozásokon semmi sem kötelező, mindenki a saját fejlettségi szintjének megfelelően végezheti a gyakorlatokat. Pötyi például nem mindegyik játékba kapcsolódott be, de nem erőltették rá a feladatokat, hagyták, hadd fedezze fel a termet, a játékokat egyedül.

Észre sem vettük, hogy letelt az idő, szívesen maradtunk volna még egy kicsit ebben a felszabadult, jókedvű társaságban. Mivel a foglalkozások nem épülnek egymásra, az órák felépítése szinte mindig ugyanaz, ezért bármikor lehet csatlakozni egy-egy csoporthoz, fontos azonban, hogy emailben vagy telefonon jelezzük részvételi szándékunkat, mert a létszám korlátos. A foglalkozások már 15 helyen érhetők el, bővebb információ a Csiri-biri honlapján található.

Honlap: http://www.csiri-biri.hu

Jelentkezés:info@csiri-biri.hu

Telefon: Orszáczky Ildikó, 30/389-5500

Árak: 10 alkalmas bérlet 9800 Ft (3 hónapig érvényes), alkalmi jegy: 1200 Ft/foglalkozás, testvérkedvezmény: 50%.

 

 
 
A Csiri-biri torna vidéki foglalkozásaihoz való csatlakozás előtt érdemes egyeztetni a helyi foglalkozásvezetővel. Az elérhetőségeket a Kapcsolat menüpontban találjátok.