A legkisebbek mozgásfejlesztő tornája, országszerte.
 
06 30/389 5500
 

Nagyikkal a tornán


Blogokon, fórumokon írtok a Csiri-biri gyerektorna babatorna foglalkozásokról, ezek közül mazsoláztunk...

Voltunk ma Csiri-biri tornán, és nagyon tetszett. Annyi éneklés és mondóka volt! A "törzstagok" pedig már kívülről fújták őket! Dani imádta, utánozta a nagyokat. Persze, futkozás, mászás, zsip-zsupolás is volt.

Rendszeresen eljárunk mostantól, de a szombat délelőtt lesz a mi napunk a meló miatt. Az tetszett a legjobban, hogy az anyukákkal együtt csináltak mindent a gyerkőcök.

Forrás: NLCafe

Mi Csiribiri tornára és Ringatóra is jártunk, meg egy harmadikra is Csillaghegyen. Mindegyiket szerettük, de legjobban a csiribirit, mert a lányomnak nagyobb volt a mozgásigénye és emiatt az jobban tetszett neki.

Forrás: www.hoxa.hu

Mi voltunk Csiribiri tornán- anyóssal. Mai akcióján mosolygott mindenki, térdepelve dugta el Patrik cipőit, nehogy ellopják, míg bent vagyunk. Kész volt. Hiába magyaráztam, hogy van itt negyven pár kiscipő, nem fog itt lopni senki, ő csak mondta a magáét, hogy az ördög nem alszik. De azért jó, hogy jön velünk!

Sose öregedjünk meg lányok, soha!

Forrás: www.nlcafe/forum/index

Ma kétszer is itthon aludtam. Délelőtt csiribiri torán voltunk, szaladok, amikor a nagyok is, és értem, hogy le kell csücsülni, ha elhallgat a zene. Nagyon tetszik. Még gyalog mentünk oda, mert szép volt az idő, de délben hó esett. Brigi magától kezdte el a szerepjátékozást. Most már néha minket is belevon, mert pl. a Csiribiri tornán szoktuk a gyerekeket egy lepedőszerűségben hintáztatni, és ezt is utánozza a babájával. Fog egy pelust és abban. Viszont a másik végét nekünk kell fogni.

Brigi nemrég kezdett el ugrálni. Sztem ebben nagyon sokat segített neki trambulin a Csiribiri tornán. És múlthét óta már kisebb lépcsőkről is le tud ugrani, tehát előre is tud, nem csak fel. De a technikáján van még mit gyakorolni, mert még mindig sokszor a sarkáról indul.

Forrás: www.babanet.hu

November 14-én látogattunk el Rékával az angol helyén nemolyan rég induló Csiri-biri torna foglalkozásra.

Réka furcsálotta először a dolgokat,nem értette,hogy miért nem megyünk át a másik szobába,ugyanis ugyanide járunk angolra is,de aztán belejött a dolgokba, főleg az eszközök tetszettek neki,meg a színes labdák. Körbe ültünk a gyerekekkel és kezdődhetett a móka,mutogatós- ,tornázós mondókák,majd az eszközökön fejlesztettük a kicsik mozgásképességét.

Az elmaradhatatlan tölcsér, itt is ez volt a kedvenc (mint a Gekkoban és a Bukfenc foglalkozáson) repetázott ahányszor csak tudott...

azért kúsztunk és másztunk is...

meg billegtünk

meg veszekedtünk vagyis veszekedést szemlélünk (konfliktusmegoldóképességfejlesztés-hihihi)

meg kék lovacskáztunk:

Majd sarokba ültünk Fruzsival

majd ejtőernyőztünk

Száll a labda röp,röp....

majd zsipsz,zsúpsz kenderzsup kezdetű mondókára hintáztunk, ja még gombócot is főztünk....szóval jól éreztük magunkat,mindenkinek csak ajánlani tudom!

Forrás: www.davidreka.hu

A reggeli nehézkes ébredés (nyilván ezért a késő éjszakai kilengésem a felelős), majd gyors reggeli után autóba ültünk és meg sem álltunk legújabb keddi elfoglaltságom helyszínéig. Az ajtóban várakozó gyerekek azonnal felkeltették az érdeklődésemet, ami csak tovább fokozódott amikor megláttam a teremben a játékokat. Persze a nagyok nem engedték, hogy belefeledkezzek a játékba, azt csak kemény melóval lehetett kiérdemelni.

Tornáztunk, futkároztunk, versenyeztünk, alagútban másztunk, egy nagy tányérban forogtunk (volna, ha engedem), labdáztunk, és még egy csomó csudaérdekes dolgot műveltünk. Én szuperül viselkedtem, nem kószáltam el a mamitól, nem tiltakoztam, szót fogadtam, a feladatokat pedig derekasan végigcsináltam. Ilyet is tudok, ha akarok.

Hát így telt az első csiribiri torna...

Mert kérem nem lehet elég korán kezdeni a testedzést, a társadalmi beilleszkedésről már nem is beszélve. A második csiribiri torna abban különbözött az elsőtől, hogy összeszedve minden bátorságomat kipróbáltam a korábban általam életveszélyesnek minősített mutatványokat is. Na nem ám csak úgy önként és dalolva, szükség volt némi szülői unszolásra is.

Belefeküdtem az óriás tölcsérbe, ami körbe-körbe forog, és ahhoz is hozzájárultam, hogy egy nagy színes lepedőn dobáljanak fel-le. A végén még el is mosolyogtam magam. De csak egy kicsit! Nem kell azt mindenkinek látnia, hogy még jól is szórakoztam.

Forrás: www.nagylilian.freeblog.hu

Csiri-biri tornán voltunk! Már tornával kezdtük a napot;)): kisgatyában rohangált fel s alá-öltözködés előtt.

Aztán rohanás a buszhoz, mert a 2 hete vásárolt bőr táskám úgy gondolta szakad egyet, még garanciális-tehát vissza akartam vinni mihamarabb, mielőtt a MŰV Házba mentünk.

10kor kezdődott a Csiri-biri torna a szépen felújított kultúr központunk egyik balett termében. Átöltöztünk... aztán alig bírtam Milánt betuszkolni/vonszolni.

egy fiatal kislány tartja, végig énekel(ünk), és közben mozgatjuk a lurkókat. Hát, én is megmozgattam magam(magunkat). Ugyanis az első 10 perc keserves volt: " Mami vigyél haza! Menjünk ki!... és sírt...Aztán jöttek a labdák és Milán is bekapcsolódott. Elfelejette búját-baját. Szorgalmasan szedte a labdákat. Aztán minden eszközt kipróbált. lelkesedése csak nőtt és nőtt. A futóverseny volt a tetőpont. Végül teljesen leizzadt.

Sajnálom, hogy péntekenként dolgozom, szívesen vinném. Mindkettőnknek jó móka!

Forrás: www.huncutka38.blogspot.com

 

 
 
A Csiri-biri torna vidéki foglalkozásaihoz való csatlakozás előtt érdemes egyeztetni a helyi foglalkozásvezetővel. Az elérhetőségeket a Kapcsolat menüpontban találjátok.